Brokolice vařená s těstovinami
Suroviny
- 800 g Brokolice
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 300 g Těstoviny konzumní
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Feferony
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 23 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 44.8 mg
- Draslík 728.3 mg
- Vláknina 12279.5 mg
- Vitamín A 12279.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 206 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brokolici a rozebereme ji na růžičky. Košťál nakrájíme na kostičky. V hrnci v osolené vodě povaříme brokolici. Uvařenou necháme na sítu okapat. Vývar z brokolice si necháme stranou.
-
2
Oloupeme česnek a cibuli a nasekáme nadrobno. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Nakrájíme papriku na kostičky. Jemně nasekáme feferonku.
-
3
Připravíme si větší hlubší pánev, ve které rozehřejeme olej. Vložíme na ni cibuli, česnek a feferonku. Osolíme a opepříme směs. Zalijeme ji smetanou a vložíme do ní rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne a občas mícháme.
-
4
Vývar z brokolice přivedeme k varu a vložíme do něj těstoviny. Uvaříme je podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a počkáme, dokud neokapají na sítu. Těstoviny zamícháme do brokolice. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra a promícháme. Zbytkem sýra hotový pokrm posypeme a podáváme.