Pikantní rajčatový salát s rýží
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 200 g Rýže dušená
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Kopr čerstvý
- 100 g Zakysaná smetana
- 6 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 333.6 mg
- Vláknina 4153.8 mg
- Vitamín A 4153.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme zálivku. Do vhodné nádoby dáme pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou citronovou kůru, cukr, mletou pálivou papriku, sůl, pepř, na struhadle nastrouhanou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, jemně nasekaný kopr a petrželovou nať. Vše dohromady metlou dobře prošleháme.
-
2
Zálivkou zalijeme vařenou rýží a promícháme. Nakonec vmícháme omytá a na čtvrtky nakrájená rajčata. Hotový salát necháme v lednici 30 minut odležet. Salát podáváme na jednotlivých talířích, každou porci polijeme zakysanou smetanou.