Okurkový salát s masem a bramborami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Jogurt bílý
- 500 g Vepřové maso pečené
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Kopr čerstvý
- 100 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Okurka salátová
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 62.7 mg
- Draslík 369.2 mg
- Vláknina 3425.5 mg
- Vitamín A 3425.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.
-
2
Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.
-
3
Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.