Ostružinová sladká omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 500 g Ostružiny
  • 3 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Likér ostružinový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.5 špetka Sůl
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 137.4 mg
  • Vláknina 8915.3 mg
  • Vitamín A 8915.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a opláchnuté ostružiny dáme do kastrůlku s vodou. Ostružiny rozmačkáme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vložíme vanilku. Za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Pudinkový prášek vsypeme do smetany, dobře rozkvedláme a vlijeme k ostružinám. Stále mícháme, dochutíme pomerančovou šťávou. Směs vaříme tak dlouho, aby zhoustla na středně hustou omáčku.

  • 2

    Stáhneme ze sporáku, podle vlastní chuti přidáme sůl a zamícháme.

Komentáře k receptu