Ostružinová sladká omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 29 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 137.4 mg
- Vláknina 8915.3 mg
- Vitamín A 8915.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté ostružiny dáme do kastrůlku s vodou. Ostružiny rozmačkáme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vložíme vanilku. Za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Pudinkový prášek vsypeme do smetany, dobře rozkvedláme a vlijeme k ostružinám. Stále mícháme, dochutíme pomerančovou šťávou. Směs vaříme tak dlouho, aby zhoustla na středně hustou omáčku.
-
2
Stáhneme ze sporáku, podle vlastní chuti přidáme sůl a zamícháme.