Těstoviny Pappardelle s pórkem a kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 10 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 249.1 mg
- Vláknina 9669.8 mg
- Vitamín A 9669.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, chilli papričku podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka, omyjeme ji studenou vodou a na jemno porájíme.
-
2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
-
3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, krátce v něm osmažíme prolisovaný česnek a nakrájený pórek. Do pánve přidáme nakrájená rajčátka, chilli papričku, protlak a smetanu, vše promícháme, necháme krátce vařit.
-
4
Těstoviny, uvařené tak, že jsou měkké i zároveň pevné, scedíme a necháme krátce okapat. Potom je smícháme se směsí v pánvi, vše dochutíme pepřem, solí, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.