Palačinkové řízky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Omáčka tatarská
- 150 g Šunkový salám
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Strouhanka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ml Citronová šťáva
- 2.4 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- 70 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4478 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 438 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1514.6 mg
- Draslík 345.8 mg
- Vláknina 4648.5 mg
- Vitamín A 4648.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme palačinkové těsto: Mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme do vhodné misky. Přilijeme mléko, rozklepneme vejce, přidáme rozpuštěné máslo. Nakonec těsto dochutíme solí. Vše důkladně promícháme, aby těsto zůstalo bez hrudek.
-
2
V pánvičce rozpálíme olej. Naběračkou přeneseme těsto na dno pánvičky, kterou nahneme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Těsto osmažíme z jedné strany, otočíme a dosmažíme z druhé strany. Proces pečení opakujeme do spotřebování těsta.
-
3
Příprava náplně: Šunkový salám drobně nakrájíme, přilijeme smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a promícháme. Připravené palačinky naplníme náplní, přeložíme do vějíře.
-
4
Obalování: Do vhodné nádoby rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. Na jeden mělký talíř nasypeme mouku, na druhý strouhanku. Naplněné palačinky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vejcí a nakonec ve strouhance.
-
5
Naplněné a obalené řízky smažíme v pánvi na rozpáleném olej, po obou stranách. Osmažené palačinkové řízky pokládáme na jednotlivé talíře, polijeme tatarskou omáčkou, ozdobíme petrželovou natí a podáváme.