Slaný cibulový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 130 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Hera
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 167.2 mg
  • Draslík 154.1 mg
  • Vláknina 6128.3 mg
  • Vitamín A 6128.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce prosátou mouku rukou promícháme spolu s Herou a solí. Přidáme vlažnou vodu a těsto hněteme tak dlouho, až se nám přestane lepit na prsty. Těsto necháme na teplém místě odpočinou 15 minut.

  • 2

    Příprava náplně: Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme 70 g másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Vložíme drobně nakrájený česnek, zamícháme, posypeme moukou, chvilku smažíme. Nakonec posypeme mletou paprikou a zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem. Přivedeme k varu, stáhneme ze sporáku. Cibulovou smě necháme vychladnout a vmícháme do ní žloutky.

  • 3

    Odpočaté těsto na moukou vysypaném vále rozválíme na 4 milimetry silný plát o velikost pečící formy. Formu vymažeme zbylým máslem a připravené těsto položíme do formy. Těsto rovnoměrně potřeme připravenou náplní.

  • 4

    Posypeme nasekanou petrželovou natí a vložíme na 30 minut do předehřáté trouby péct. Upečený koláč po vytáhnutí z trouby necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.

Komentáře k receptu