Vše ze zahrady
Suroviny
- 200 g Brambory
- 250 g Hrášek
- 150 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Mrkev kořen
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Petržel - nať
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 3 g Bobkový list
- 300 g Moravské uzené maso
- 100 g Celer řapíkatý
- 5 g Tymián čerstvý
- 3 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 242 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 21551.5 mg
- Vitamín A 21551.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, brambory, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli, česnek oloupeme, spolu s hlávkovým zelím a uzeným masem nakrájíme na tenké proužky.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Vložíme česnek, necháme provonět, posypeme moukou, mletou paprikou a přidáme připravenou mrkev, brambory, uzené maso a celer. Chvilku smažíme a následně zalijeme vodou. Nakonec vložíme hrášek, zelí, bobkový list, tymián, sůl. Vše ještě jednou promícháme a pod poklici na mírném ohni zeleninu dusíme doměkka. Po dobu vaření suroviny v hrnci občas promícháme.
-
3
Před dokončením dušení zeleninu dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme smetanou, promícháme a hrnec stáhneme z ohně. Nakonec vložíme nasekanou petrželovou nať, pokrm necháme pod poklicí 5 minut odpočinout a rozdělíme na talíře.