Valašská kyselice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1530 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 261 mg
- Draslík 671.5 mg
- Vláknina 10323.8 mg
- Vitamín A 10323.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1l vody zalijeme žebra, přidáme bobkový list, nové koření a 20 minut vaříme.
-
2
Dáme do hrnce zelí, přidáme kmín, 200ml vody a dáme na 15 minut vařit.
-
3
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.
-
4
Obereme maso z žeber a nakrájíme a přidáme s vývarem a bramborami k zelí.
-
5
Rozmícháme mouku ve smetaně, vlijeme do polévky a povaříme.
-
6
Nakrájíme do polévky předem uvařená vejce.