Křenová zálivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 118.5 mg
- Vláknina 2523.8 mg
- Vitamín A 2523.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen očistíme, spolu s jablkem oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný křen i jablko vložíme do vhodné nádoby, přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu, promícháme, podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem.
-
2
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka a opatrně vmícháme připravenou směs.
-
3
Hotovou omáčku necháme v lednici dobře vychladit a rozležet.