Zeleninová zálivka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Kapie
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 2455 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 65.1 mg
  • Vláknina 4424.4 mg
  • Vitamín A 4424.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kyselé okurky spolu s nakládanou kapií a feferonkou nasekáme na drobno. Vložíme do misky, přilijeme majonézu, smetanu, důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.

  • 2

    Salát podle vlastní chuti mletou paprikou, solí a pepřem dochutíme, ještě jednou zamícháme, odložíme do lednice dobře odležet.

Komentáře k receptu