Loštický zapékaný květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 24 g
- Sodík 2004 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 520.7 mg
- Vláknina 6575 mg
- Vitamín A 6575 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák očistíme a rozebereme na malé růžičky, vložíme do hrnce s osolenou vodou a kmínem a uvaříme doměkka asi 20 minut. Hotové scedíme a necháme okapat. Tvarůžky nastrouháme a vmícháme do smetany spolu s nasekanou petrželkou. Pekáč bohatě vymažeme máslem, vložíme do něj uvařené růžičky květáku a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, až se udělá zlatavá kůrka.