Dušené kuře na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1250 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Kuře
  • 2 cl Calvados
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 887 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 320.4 mg
  • Draslík 1021.5 mg
  • Vláknina 2612 mg
  • Vitamín A 2612 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny.

  • 2

    Připravíme pekáč, v něm rozehřejeme polovinu másla, vložíme na něj cibuli a žampiony a opečeme je. Hotové vyjmeme a do pekáče vložíme porce kuřete. Zalijeme calvadosem a flambujeme. Pak do pekáče přidáme opečenou cibuli se žampiony a zalijeme drůbežím vývarem. Porce kuřete přikryté dusíme 40 minut.

  • 3

    Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a pokrájíme je na osminy. Opečeme je na zbytku másla. Vzniklou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Omáčku už nevaříme. Přelijeme s ní porce kuřete a podáváme.

Komentáře k receptu