Dušené kuře na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 66 g
- Sodík 379 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 320.4 mg
- Draslík 1021.5 mg
- Vláknina 2612 mg
- Vitamín A 2612 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny.
-
2
Připravíme pekáč, v něm rozehřejeme polovinu másla, vložíme na něj cibuli a žampiony a opečeme je. Hotové vyjmeme a do pekáče vložíme porce kuřete. Zalijeme calvadosem a flambujeme. Pak do pekáče přidáme opečenou cibuli se žampiony a zalijeme drůbežím vývarem. Porce kuřete přikryté dusíme 40 minut.
-
3
Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a pokrájíme je na osminy. Opečeme je na zbytku másla. Vzniklou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Omáčku už nevaříme. Přelijeme s ní porce kuřete a podáváme.