Zapékané lasagne s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mozzarella
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 1.5 dl Víno červené
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 kg Hovězí maso mleté
  • 0.5 kg Lasagne
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 911.1 mg
  • Vláknina 7564.3 mg
  • Vitamín A 7564.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme najemno.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Celer očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku, majoránku a bazalku opláchneme studenou vodou, necháme okapat a najemno nasekáme.

  • 3

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme mleté hovězí maso. Pak k němu přidáme nakrájenou cibuli a celer i prolisovaný česnek, vše promícháme a 3 minuty smažíme. Směs v pánvi zaprášíme moukou, ještě krátce osmahneme a potom podlijeme vývarem a červeným vínem, dochutíme pepřem a solí a na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 30 minut. Do omáčky pak vmícháme rajčatový protlak a bylinky a ještě 10 minut provaříme.

  • 4

    Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno rozložíme lasagne, na ně dáme část směsi z pánve, přelijeme smetanou a zakryjeme další vrstvou lasagní. Přidáme další část masové směsi, smetanu a lasagne a tak pokračujeme do vyčerpání surovin. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia.

  • 5

    Upečené lasagne s masovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu