Špagety s omáčkou z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Tuňák v oleji
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Ančovičky konzervované
  • 600 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 61.6 mg
  • Draslík 312.2 mg
  • Vláknina 270.8 mg
  • Vitamín A 270.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.

  • 2

    Konzervovaného tuňáka necháme okapat a rozdělíme jej na malé kousky. Ančovičky sdedíme a okapané nakrájíme na poloviny. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 3

    Připraveného tuňka, ančovičky a část petrželky v mixéru rozmixujeme s olejem. Přidáme smetanu, vše ještě jednou promixujeme a dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, promícháme je s máslem, potom je smícháme s omáčkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané zbylou petrželkou.

Komentáře k receptu