Špagety s omáčkou z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1182 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 61.6 mg
- Draslík 312.2 mg
- Vláknina 270.8 mg
- Vitamín A 270.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařící osolenou vodou dáme vařit špagety.
-
2
Konzervovaného tuňáka necháme okapat a rozdělíme jej na malé kousky. Ančovičky sdedíme a okapané nakrájíme na poloviny. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
-
3
Připraveného tuňka, ančovičky a část petrželky v mixéru rozmixujeme s olejem. Přidáme smetanu, vše ještě jednou promixujeme a dochutíme pepřem a solí.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme, promícháme je s máslem, potom je smícháme s omáčkou, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme posypané zbylou petrželkou.