Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 19 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 191.6 mg
- Draslík 769.2 mg
- Vláknina 5779.5 mg
- Vitamín A 5779.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme.
-
2
Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme.
-
3
Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto.
-
4
Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce.
-
5
Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně.