Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Kachní prsa
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 cl Calvados
  • 1 polévková lžíce Kachní sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 191.6 mg
  • Draslík 769.2 mg
  • Vláknina 5779.5 mg
  • Vitamín A 5779.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme.

  • 2

    Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme.

  • 3

    Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto.

  • 4

    Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce.

  • 5

    Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně.

Komentáře k receptu