Salát z kuřecích prsou se špenátem
Suroviny
- 80 g Cibule
- 700 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata
- 30 g Zázvor mletý
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.25 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 37 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 167 mg
- Draslík 1275.1 mg
- Vláknina 6774.3 mg
- Vitamín A 6774.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme zázvor, garam masalu, chilli koření, kmín a koriandr a koření minutu smažíme za stálého míchání. Do směsi přidáme rajčata a na mírném plameni za častého míchání dusíme zhruba 6 minut. Poté do směsi vmícháme maso a dusíme, až je maso měkké. Směs neustále mícháme. Na závěr směs osolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Dusíme ještě 5 minut. Na poslední minuty do směsi vmícháme opraný a okapaný špenát. Podáváme teplé.