Husí drůbky na cibuli se smetanou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Husí drůbky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1.2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 dl Vývar drůbeží
  • 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 50.8 mg
  • Vláknina 1102.5 mg
  • Vitamín A 1102.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.

  • 3

    Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.

  • 4

    Omáčku s drůbky servírujeme teplou.

Komentáře k receptu