Husí drůbky na cibuli se smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 g Husí drůbky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 1.2 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 4 dl Vývar drůbeží
- 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 30 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 50.8 mg
- Vláknina 1102.5 mg
- Vitamín A 1102.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí drůbky: srdce, žaludek, játra, plíce, maso z krku a od kostí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli, ke které přidáme drůbky. Promícháme je s cibulkou, restujeme asi 1-2 minuty dozlatova. Poté je osolíme, opepříme. Přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme a přilijeme horký vývar (2 dl). Pod pokličkou drůbky při mírné teplotě dusíme doměkka asi 25 minut.
-
3
Když šťávu vydusíme, přilijeme 2 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičný škrob (Maizenu). Omáčku přivedeme k varu a vaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty. Přilijeme smíchanou sladkou se zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí, případně i pepřem a odstavíme z plotny.
-
4
Omáčku s drůbky servírujeme teplou.