Rucolla polévka krémová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 3065.8 mg
  • Vitamín A 3065.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory očistíme, oškrábeme a pokrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na plátky.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej, vložíme zeleninu a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Tento základ necháme zcela rozvařit a po odstavení vmícháme smetanu.

  • 3

    Přidáme propláchnutou rucolu a vše promixujeme. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu