Štika s omáčkou z hořčice
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 700 g Štika obecná
- 50 g Petržel - nať
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 317.8 mg
- Draslík 158.6 mg
- Vláknina 3100.7 mg
- Vitamín A 3100.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme porce štiky. Osolíme ji, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.
-
2
Keramickou zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní štiku. Předehřejeme troubu na 200 °C. Zapékací misku s rybou vložíme do trouby.
-
3
Smícháme v misce smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, žloutky, hořčici, strouhanku, nadrobno nasekaný kopr a petrželku. Směsí zalijeme rybu v misce a pečeme 20 minut.