Štika s omáčkou z hořčice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 700 g Štika obecná
  • 50 g Petržel - nať
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 317.8 mg
  • Draslík 158.6 mg
  • Vláknina 3100.7 mg
  • Vitamín A 3100.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme porce štiky. Osolíme ji, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu.

  • 2

    Keramickou zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní štiku. Předehřejeme troubu na 200 °C. Zapékací misku s rybou vložíme do trouby.

  • 3

    Smícháme v misce smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu, žloutky, hořčici, strouhanku, nadrobno nasekaný kopr a petrželku. Směsí zalijeme rybu v misce a pečeme 20 minut.

Komentáře k receptu