Dušená mrkev s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mrkev kořen
  • 150 g Rozinky bílé
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Víno bílé
  • 4 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 208 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 77.6 mg
  • Vláknina 6415.3 mg
  • Vitamín A 6415.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme si vařit vodu a když je vroucí, zalijeme s ní rozinky a necháme je máčet. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme očištěnou a na tenké kolečka nakrájenou mrkev. Dále vložíme oloupanou a drobně nasekanou cibuli. Spolu chvilku osmahneme, přidáme scezené a okapané rozinky a rozmarýn a dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Směs podlijeme vínem a pod poklicí za občasného míchání dusíme doměkka. Měkkou mrkev vybereme z pánve děrovanou naběračkou. Do šťávy ze zeleniny přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Za stálého míchání na mírném ohni povaříme na hustou omáčku. Nakonec smícháme dohromady mrkvovou směs s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu