Domácí čokoládový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 35 g Kakao
  • 60 g Čokoláda na vaření
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.25 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 207 mg
  • Draslík 16.7 mg
  • Vláknina 1890 mg
  • Vitamín A 1890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 387.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.

  • 2

    V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.

  • 3

    Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.

Komentáře k receptu