Domácí čokoládový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 16.7 mg
- Vláknina 1890 mg
- Vitamín A 1890 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 387.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
-
2
V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
-
3
Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.