Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 600 g Lilek
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 10 g Koriandr celý
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 516.5 mg
  • Vláknina 11167.5 mg
  • Vitamín A 11167.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Plátky vyjmeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce opražíme. Smetanu vyšleháme, osolíme, opepříme a přimícháme zrníčka koriandru. Na první plátek položíme pár lístků petrželky, naneseme ochucenou šlehačku, zakryjeme druhým plátkem, na něj naneseme opět vrstvu šlehačky a posypeme polovinou slaniny, zakryjeme třetím plátkem lilku, na něj položíme lístky petrželky, naneseme zbytek šlehačky, posypeme zbytkem slaniny a uzavřeme posledním plátkem lilku. Takto připravíme všechny čtyři sendviče, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu