Lilkový sendvič s bylinkami a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 32 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 516.5 mg
- Vláknina 11167.5 mg
- Vitamín A 11167.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejně silné plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky lilků, orestujeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Plátky vyjmeme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce opražíme. Smetanu vyšleháme, osolíme, opepříme a přimícháme zrníčka koriandru. Na první plátek položíme pár lístků petrželky, naneseme ochucenou šlehačku, zakryjeme druhým plátkem, na něj naneseme opět vrstvu šlehačky a posypeme polovinou slaniny, zakryjeme třetím plátkem lilku, na něj položíme lístky petrželky, naneseme zbytek šlehačky, posypeme zbytkem slaniny a uzavřeme posledním plátkem lilku. Takto připravíme všechny čtyři sendviče, upravíme na talířky a podáváme.