Uzenina s hráškem
Suroviny
- 300 g Klobása Dunajská
- 10 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 šálek Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 40 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 90.6 mg
- Vláknina 3258.2 mg
- Vitamín A 3258.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme papriku, oloupanou a na kostičky nakrájenou klobásu a necháme osmahnout. Zaprášíme moukou, přidáme hrášek, zalijeme zálivkou z hrášku a podusíme.
-
2
Nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a přilijeme smetanu.