Hovězí kousky s křenovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 0.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- 3 polévková lžíce Křen
- 3.56 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Víno portské
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 44 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 217.7 mg
- Draslík 261.6 mg
- Vláknina 2037.3 mg
- Vitamín A 2037.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen oloupeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kostičky.
-
3
V míse smícháme lžíci nastrouhaného křenu, tři lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, víno a ocet. Do marinády vložíme nakrájené maso, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 30 minut do chladničky.
-
4
V druhé misce si připravíme křenovou omáčku. Zbývající nastrouhaný křen smícháme se zakysanou smetanou, hořčicí a jemně nasekanou pažitkou. Omáčku podle chuti osolíme a dáme do chladničky.
-
5
Maso po vyjmutí z chladničky necháme chvíli ohřát v pokojové teplotě a pak ho napícháme na dřevěné špejle, namočené ve vodě.
-
6
V pánvi rozehřejeme zbylý olej, špízy v něm pečeme z každé strany 2 minuty a pak podáváme s vychlazeným křenovým dipem v miskách.