Mangový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 3 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 108.1 mg
- Vláknina 1911.7 mg
- Vitamín A 1911.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme mango, oloupeme ho a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Z limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
-
2
V menší míse smícháme připravené mango, kůru a šťávu z limetky, zázvor, kari koření, olej, jogurt a smetanu. Do důkladně promíchané směsi nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř a nasekanou pažitku. Dip necháme krátce v chladničce a můžeme servírovat.