Kuřecí stehna na ryzlinku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Bobkový list
  • 12 ks Kuřecí stehna
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 7 dl Víno bílé
  • 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1035 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 359 mg
  • Draslík 1048.6 mg
  • Vláknina 2342 mg
  • Vitamín A 2342 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.

  • 4

    Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu