Kuřecí stehna na ryzlinku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1035 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 64 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 359 mg
- Draslík 1048.6 mg
- Vláknina 2342 mg
- Vitamín A 2342 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Kopr opláchneme vodou a okapané jemné snítky nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vykostíme, zbavíme kůže a naporcujeme na menší části.
-
3
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a usmažíme na něm dokřupava nakrájenou slaninu. Pak přidáme kolečka pórku a přibližně minutu je restujeme. Do hrnce přidáme maso a bobkový list, vše zalijeme vínem, opepříme, osolíme a přivedeme k varu. Na mírném ohni směs pod poklicí dusíme 30 až 40 minut. Během dušení ji občas promícháme, na konci dušení přimícháme smetanu a vše necháme ještě chvilku vařit bez poklice.
-
4
Kuřecí maso s omáčkou rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem a podáváme.