Omáčka vinná smetanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 487.4 mg
- Vláknina 617.6 mg
- Vitamín A 617.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu.
-
2
Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou.
-
3
Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr.