Omáčka vinná smetanová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar rybí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 487.4 mg
  • Vláknina 617.6 mg
  • Vitamín A 617.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj šalotkové kostičky. Dusíme a přilijeme víno, které potom necháme odpařit na polovinu množství. Zalijeme rybím vývarem a přimícháme smetanu.

  • 2

    Vaříme, dokud omáčka nezhoustne, potom ji scedíme přes síto. Osolíme, opepříme a přichutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme do ní nasekaný kopr.

Komentáře k receptu