Pečená treska v troubě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 18 g
- Sodík 329 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 129.5 mg
- Draslík 1326.7 mg
- Vláknina 6423.7 mg
- Vitamín A 6423.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek opláchneme, odřízneme kořenovou část a zvadlé listy. Nakrájíme na kolečka. Do zapékací nádoby vložíme máslo, necháme rozpustit a vhodíme na něj kolečka pórku.
-
2
Opepříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou a krátce na plotně povaříme. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C.
-
3
Do břišní dutiny očištěné tresky i na povrch vetřeme sůl a pepř. Tresku zakapeme šťávou z jednoho citronu, vložíme do zapékací mísy a přikryjeme ji poklicí. Pečeme při teplotě 180 °C celkem 30 minut. Potom odklopíme poklici a pečeme ještě 15 minut. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je treska upečená.