Přírodní řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 900 g Vepřová kýta
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 113.8 mg
  • Draslík 749.1 mg
  • Vláknina 3373.2 mg
  • Vitamín A 3373.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme ji na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu na něm lehce podusíme, aby nám změkla.

  • 2

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče, kam přidáme i podušenou zeleninu. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Stranou si v misce smícháme smetanu s vínem a maso zamíchanou směsí zalijeme. Vše ještě posypeme strouhaným eidamem a dáme péct na 45 minut při teplotě 200°C.

Komentáře k receptu