Žemlovka s karamelovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 15 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 202.8 mg
- Draslík 59 mg
- Vláknina 7503.5 mg
- Vitamín A 7503.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zalékací mísu vymažeme tukem a na její dno naskládáme nakrájená kolečka starších rohlíků.
-
2
Do horké vody v nízkém hrnci přisypeme cukr a mícháme, až se rozpustí. Pak přestaneme míchat a cukr necháme zkaramelizovat. Potom pod hrncem snížíme žár, přilijeme do něj smetanu a mléko a mícháme, dokud se tuhý karamel nerozpustí. Hrnec odstavíme z ohně, do směsi vmícháme rozšlehaná vajíčka, zalijeme jí kousky žemlí v zapékací míse a počkáme, než rohlíky zvláční.
-
3
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia a žemlovku v ní pečeme přibližně 20 minut, než má zlatavý povrch.