Kostky z telecí kýty s marsalou
Suroviny
- 30 g Mandle
- 300 g Telecí kýta
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 70 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Víno Marsala
- 3 polévková lžíce Mouka mandlová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 64 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 697.8 mg
- Vláknina 3885.3 mg
- Vitamín A 3885.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.
-
2
V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
-
3
Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.