Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 30 g Hořčice
  • 200 g Vepřové kotlety
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 179.6 mg
  • Draslík 806.4 mg
  • Vláknina 1338 mg
  • Vitamín A 1338 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutou a osušenou kotletu naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a po obou stranách na něm opečeme kotletu, poté plamen zmírníme a dopečeme. Kotletu vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici a smetanu a na mírném plameni vaříme zhruba 3 minuty.

  • 3

    Kotletu podáváme přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu