Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 86 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 179.6 mg
- Draslík 806.4 mg
- Vláknina 1338 mg
- Vitamín A 1338 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutou a osušenou kotletu naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a po obou stranách na něm opečeme kotletu, poté plamen zmírníme a dopečeme. Kotletu vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme hořčici a smetanu a na mírném plameni vaříme zhruba 3 minuty.
-
3
Kotletu podáváme přelitou omáčkou.