Jablečná kaše s mandlemi a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 122 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 505.8 mg
- Vláknina 19067.5 mg
- Vitamín A 19067.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.