Telecí pečeně se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 153.7 mg
- Draslík 661.8 mg
- Vláknina 14.5 mg
- Vitamín A 14.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny. V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něj vložíme, přidáme zbytek rozkrájené slaniny. Necháme péct.
-
2
Jakmile je maso poloměkké, přilijeme k němu víno. Z mouky a másla si mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, řádně rozšleháme a odstavíme z ohně.
-
3
Šťávu z pečeně zakapeme citrónovou šťávou.
-
4
Hotové maso nakrájíme a rozložíme na mísu, omáčku ze smetany klademe na maso po lžičkách a šťávou z pečeně maso jemně zakapeme. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
-
5
Jako příloha je vhodná vařená i dušená zelenina, saláty, brambory posypané nasekanou petrželovou natí.