Smetanový koláč z Appenzellu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 46 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 109.8 mg
- Draslík 34.7 mg
- Vláknina 2061.7 mg
- Vitamín A 2061.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme křehké těsto, které rozválíme a rozložíme do dortové formy. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které postupně vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do odstavené kaše vmícháme žloutky, smetanu a cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Dno z těsta ve formě posypeme strouhankou a hrozinkami a na ně navršíme smetanovou náplň. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.