Srnčí polévka Saint Hubert
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 80 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev kořen
- 100 g Sádlo škvařené
- 50 g Petržel kořen
- 500 g Srnčí maso
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno šumivé (sekt)
- 0.5 kávová lžička Jalovec
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 kg Kosti hovězí řídké
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 975 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 86 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 222.2 mg
- Draslík 803.8 mg
- Vláknina 2526 mg
- Vitamín A 2526 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 227.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté (hovězí, drůbeží nebo zvěřinové) kosti přesekáme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce, osolíme, přidáme koření, houby a maso a vše na mírném ohni vaříme ještě přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Hotovou polévku přecedíme.
-
2
V kastrole zatím připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, rozšleháme, přidáme zavařeninu a na kostičky nakrájenou zeleninu, uvařenou v polévce a dále vaříme. Po hodině do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso.
-
3
Těsně před podáváním polévku zalijeme smetanou a suchým šampaňským a zamícháme. Dále již nevaříme.