Srnčí polévka Saint Hubert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 245 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 50 g Petržel kořen
  • 500 g Srnčí maso
  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno šumivé (sekt)
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 kg Kosti hovězí řídké
  • 1 polévková lžíce Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 975 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 683 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 222.2 mg
  • Draslík 803.8 mg
  • Vláknina 2526 mg
  • Vitamín A 2526 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 227.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté (hovězí, drůbeží nebo zvěřinové) kosti přesekáme, vložíme na pekáč, zalijeme rozpuštěným sádlem, přidáme na větší kusy nakrájenou oloupanou kořenovou zeleninu a překrojenou neloupanou cibuli a vše necháme v troubě přibližně hodinu a půl opékat dozlatova. Pak přelijeme 1,5 litru studené vody, necháme krátce povařit, přendáme do hrnce, osolíme, přidáme koření, houby a maso a vše na mírném ohni vaříme ještě přibližně hodinu, dokud maso nezměkne. Hotovou polévku přecedíme.

  • 2

    V kastrole zatím připravíme z másla a mouky světlou jíšku, kterou zalijeme přecezeným vývarem, rozšleháme, přidáme zavařeninu a na kostičky nakrájenou zeleninu, uvařenou v polévce a dále vaříme. Po hodině do polévky přidáme na kostičky nakrájené maso.

  • 3

    Těsně před podáváním polévku zalijeme smetanou a suchým šampaňským a zamícháme. Dále již nevaříme.

Komentáře k receptu