Polévka z mořského filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Filé z aljašské tresky
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Petržel - nať
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 69.3 mg
  • Draslík 241.7 mg
  • Vláknina 3943.8 mg
  • Vitamín A 3943.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme, překrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce se studenou vodou. Přidáme filé, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, rybí maso a zeleninu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem, polévku rozšleháme a vaříme 40 minut. Zeleninu a filé vrátíme do polévky, kterou ještě zjemníme smetanou.

  • 3

    Před podáváním dochutíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu