Polévka z mořského filé
Suroviny
- 200 g Filé z aljašské tresky
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Petržel kořen
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Petržel - nať
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 750 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 52 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 241.7 mg
- Vláknina 3943.8 mg
- Vitamín A 3943.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer, mrkev, petržel a cibuli oloupeme, překrájíme na větší kusy a dáme vařit do hrnce se studenou vodou. Přidáme filé, sůl a pepř a na mírném ohni vaříme 30 minut. Pak polévku přecedíme, rybí maso a zeleninu nakrájíme nadrobno.
-
2
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji přecezeným vývarem, polévku rozšleháme a vaříme 40 minut. Zeleninu a filé vrátíme do polévky, kterou ještě zjemníme smetanou.
-
3
Před podáváním dochutíme sekanou petrželkou.