Penne s tykvovou omáčkou se skořicí
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 35 g Sýr Parmezán
- 340 g Tykev
- 500 g Těstoviny Penne
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 17 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 280.8 mg
- Vláknina 3195.3 mg
- Vitamín A 3195.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme ji na kostičky. Uvaříme doměkka v osolené vodě a scedíme.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente a scedíme.
-
3
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na rozehřátém másle. Přidáme prolisovaný česnek, skořici a ještě krátce opečeme. Poté vlijeme smetanu, přidáme med, tykev, přivedeme k varu, teplotu snížíme a povaříme cca 5min do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhaný parmazán a mícháme dokud se sýr nerozpustí.
-
4
Ochutíme solí, pepřem, omáčku promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou pažitkou a podáváme.