Salátové závitky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Sůl
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 300 g Maso mleté - mix
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 3200 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 30.3 mg
  • Draslík 401.8 mg
  • Vláknina 10640 mg
  • Vitamín A 10640 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát spaříme v horké osolené vodě, rozdělíme na jednotlivé listy a na utěrce necháme osušit rozložené. Vybereme 8 největších listů, urovnáme je a na ně naskládáme zbývající listy.

  • 2

    Na másle opečeme mleté maso, přidáme cibuli nadrobno, šalvěj a necháme 5 minut podusit. Zaprášíme moukou, zředíme polovinou vývaru, osolíme, opepříme a necháme na mírném ohni zakryté dusit 10 minut. Nakonec vmícháme uvařené brambory nakrájené na kostičky a promícháme. Vzniklou náplň navršíme na salátové listy, zavineme a ovážeme nití. Na lžíci oleje krátce podusíme nasekanou petrželovou nať, na ni vložíme závitky, zalijeme zbylým vývarem a zakryté necháme dusit 20 minut. Hotové závitky vyjmeme a uchováme v teple, výpek svaříme na polovinu množství a zalijeme ho smetanou smíchanou se sýrem a krátce povaříme. Porce závitků podáváme přelité omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky.

Komentáře k receptu