Pikantní kapiová omáčka studená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 49 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 132 mg
- Vláknina 679.4 mg
- Vitamín A 679.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sterilizované kapie a feferonky drobně nasekáme, dáme je do misky. Přidáme oloupaný, také drobně nasekaný česnek. Zeleninu dochutíme solí, pepřem, posypeme mletou paprikou a zalijeme olivovým olejem. Všechny suroviny v misce důkladně promícháme. Nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu s majonézou, opět promícháme.
-
3
Připravenou omáčku uskladňujeme v lednici ve vhodné kuchyňské nádobě. Servírujeme studenou s pečeným masem, anebo vařenými brambory.