Skopové na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 103.9 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 2806 mg
- Vitamín A 2806 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme maso, osmahneme je, přidáme papriku, krátce ji osmahneme, vše zalijeme částí vody a osolíme. Za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
-
3
Potom maso vyjmeme.
-
4
Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, zalijeme ji teplou vodou a mlékem, rozšleháme a nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme smetanu, omáčku přisolíme a procedíme ji na maso. Nakonec ještě krátce podusíme.