Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 28 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 31.1 mg
- Draslík 300.5 mg
- Vláknina 4717.2 mg
- Vitamín A 4717.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme fazolový krém: Sterilované fazole rozmačkáme do misky, přidáme změklé máslo a společně vyšleháme na hustou pěnu. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec krém rozředíme zakysanou smetanou a ještě jednou zamícháme. Cukrářský sáček naplníme připraveným krémem a zatím odložíme do lednice.
-
2
Na talířky naaranžujeme listy ledového salátu, na tenké plátky nakrájená rajčata a na tenké kolečka nakrájenou žlutou papriku. Plátky debrecínské šunky naplníme připraveným krémem z lednice. Šunku srolujeme do rolky a pokládáme je na připravené talířky.
-
3
Povrch každé rolky ještě ozdobíme zbylým krémem, posypeme nasekanou petrželovou natí a hotové jídlo servírujeme.