Debrecínská pečeně plněná fazolovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Debrecínská pečeně
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Salát ledový
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 300.5 mg
  • Vláknina 4717.2 mg
  • Vitamín A 4717.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme fazolový krém: Sterilované fazole rozmačkáme do misky, přidáme změklé máslo a společně vyšleháme na hustou pěnu. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec krém rozředíme zakysanou smetanou a ještě jednou zamícháme. Cukrářský sáček naplníme připraveným krémem a zatím odložíme do lednice.

  • 2

    Na talířky naaranžujeme listy ledového salátu, na tenké plátky nakrájená rajčata a na tenké kolečka nakrájenou žlutou papriku. Plátky debrecínské šunky naplníme připraveným krémem z lednice. Šunku srolujeme do rolky a pokládáme je na připravené talířky.

  • 3

    Povrch každé rolky ještě ozdobíme zbylým krémem, posypeme nasekanou petrželovou natí a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu