Bliny podávané s kaviárem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pohanková
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Droždí
- 80 g Kaviár
- 125 ml Mléko polotučné
- 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Zakysaná smetana
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 40 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1020 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 101 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 350.5 mg
- Draslík 109.4 mg
- Vláknina 468.8 mg
- Vitamín A 468.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 117.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli.
-
2
Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne.
-
3
Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár.