Bliny podávané s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pohanková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 80 g Kaviár
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 40 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.22 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1020 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 350.5 mg
  • Draslík 109.4 mg
  • Vláknina 468.8 mg
  • Vitamín A 468.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 117.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si misku, ve které promícháme pohankovou mouku s hladkou moukou a špetkou soli.

  • 2

    Ve vlažném mléce rozetřeme droždí a směs přilijeme k mouce. Přilijeme smetanu, rozpuštěné máslo a žloutky. Ušleháme si hladké těsto, které pak necháme několik hodin odpočinout. Nejlepší je nechat ho odpočinout do druhého dne.

  • 3

    Než budeme lívance zvané bliny na pánvi smažit, ušleháme z bílků tuhý sníh a přimícháme ho do těsta. Pak na pánvi necháme rozpustit máslo, přilijeme olej. Nabíráme lžící těsto a smažíme lívance dozlatova z obou stran. Na každý hotový lívanec pak dáme lžičku zakysané smetany a navrch kaviár.

Komentáře k receptu