Jemná chřestová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 37.5 mg
- Vitamín A 37.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody se solí, cukrem a citrónovou šťávou. Čerstvý zelený chřest omyjeme, tvrdou spodní část, asi 1/3, odřežeme. Chřest ponoříme do vroucí vody a pomalu ho vaříme přibližně 10–14 minut.
-
2
Poté ho vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na menší kousky asi 3 cm dlouhé. V misce si dohladka rozmícháme mouku v zakysané smetaně a přimícháme ji do polévky. Za stálého míchání povaříme smetanu asi 1 minutu, přidáme máslo, vrátíme pokrájený chřest a podáváme.