Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 90 g Ocet kvasný lihový
  • 700 g Lišky čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 9 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 73.6 mg
  • Vláknina 559.3 mg
  • Vitamín A 559.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín, bobkový list a pomalu vaříme přibližně 10 minut doměkka. Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme k uvařeným liškám. Pomalu vaříme dalších 5 minut, přidáme ocet, po chvilce omytý, drobně pokrájený kopr a vaříme ještě dalších 5 minut. V misce ve smetaně rozšleháme vejce. Hrnec s liškami odstavíme z plotny, hned přimícháme smetanu, omáčku dochutíme solí i cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu