Maková bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 29 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 318.7 mg
- Vláknina 6543.3 mg
- Vitamín A 6543.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mák jemně umeleme, dáme ho do nižšího hrnce s mlékem, přidáme med a vanilkový cukr a směs za občasného míchání krátce vaříme.
-
2
V míse utřeme do pěny 150g másla, cukr, sůl a vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme smetanu a promícháme.
-
3
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní polovinu těsta, na ni dáme uvařený mák a pak nalijeme druhou polovinu těsta.
-
4
Bábovku pečeme přibližně 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Upečenou necháme ve formě zchladnout a pak ji opatrně vyklopíme.