Vařený pstruh s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 119.4 mg
  • Draslík 1253 mg
  • Vláknina 10431.3 mg
  • Vitamín A 10431.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno.

  • 2

    Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut.

  • 4

    V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí.

  • 5

    Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu