Vařený pstruh s koprovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1.5 dl Víno bílé
- 2.5 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 119.4 mg
- Draslík 1253 mg
- Vláknina 10431.3 mg
- Vitamín A 10431.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kopr opláchneme pod studenou vodou, otrháme jemné snítky a nakrájíme je najemno.
-
2
Vykuchané a omyté pstruhy podélně rozřízneme, zbavíme kůže a kostí.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu s vínem, přisypeme mrkev, petržel a celer, přidáme nové koření, pepř a sůl a necháme krátce vařit. Pak do hrnce přidáme ryby a vaříme je 5 minut.
-
4
V míse smícháme majonézu, zakysanou smetanu a nakrájený kopr, omáčku dochutíme cukrem a solí.
-
5
Uvařené ryby a zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme je studenou koprovou omáčkou a podáváme.