Pochoutka z jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 2 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 153 mg
- Vláknina 6287.3 mg
- Vitamín A 6287.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do kastrůlku, zalijeme 2 dl vody, přidáme cukr, vanilkový cukr, hřebíček. Suroviny za občasného míchání povaříme do změknutí. Vaříme asi 10–15 minut.
-
2
Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek tak, aby nezůstaly hrudky, a vmícháme do jablek. Dohromady za stálého míchání povaříme do zhoustnutí pudinku. Vaříme asi 3 minuty a potom stáhneme ze sporáku.
-
3
Vhodnou podélnou a nízkou formu opláchneme studenou vodou a posypeme třtinovým cukrem. Na cukr rozložíme jablečnou směs, na směs naskládáme piškoty a opět jablečnou směs.
-
4
Hotovou pochoutku odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře.