Polévka Parisienne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Pórek
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Brambory
  • 1.5 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 44.2 mg
  • Draslík 1488.4 mg
  • Vláknina 4252.4 mg
  • Vitamín A 4252.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.

  • 2

    Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.

  • 3

    Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.

  • 4

    Zjemníme smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu