Polévka Parisienne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1220 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 44.2 mg
- Draslík 1488.4 mg
- Vláknina 4252.4 mg
- Vitamín A 4252.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou část pórku očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. Za občasného zamíchání opékáme, až pórek začne měnit barvu, přisypeme cukr, který necháme opatrně rozpustit. Dáváme pozor, aby cukr nezhnědl.
-
2
Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme bílým pepřem a přivedeme k varu.
-
3
Stáhneme plamen, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme jednu hodinu.
-
4
Zjemníme smetanou a podáváme.